Ferace Nasıl Giyilir?

Ferace Nasıl Giyilir?

Ferace Kombinlerinde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

 

Tesettür modası hem dini kurallarla hem de trendlerle şekilleniyor. Feraceleri, tesettürün gözde parçalarından biri yapan unsur da tam olarak bununla ilgili. Onlar hem dini gereklilikleri karşılıyor hem de yeniliklere açık olan karakterleriyle ilham veren trendleri gündeme getiriyor.

 

Yeni nesil moda anlayışları, ferace tasarımlarında eskiye kıyasla daha fazla model seçeneğini karşımıza çıkarmakta. Bu nedenle, ferace kombinleri için artık daha fazla stil alternatifi söz konusu. Peki, ferace kombinlerinde neler göz önünde tutulmalı? Tesettürün kullanışlı üyesi Ferace Nasıl Giyilir?

 

Ferace ve Pardesü Arasındaki Fark Ne?

 

Konuya, ferace ve pardösü arasındaki farkı netleştirerek başlamakta fayda var.

 

Dış giyim ürünü olan kışlık feraceler, pardösülerle karıştırılabilmekte. Her ne kadar aynı işleve –soğuktan koruma- sahip olsalar da, ikisi arasındaki farkı, tasarımsal özellikler ortaya çıkarır. Feracelerin yakasız tasarılarına karşılık pardösülerde hâkim yaka, gömlek yaka gibi yaka modelleri mevcuttur.

 

Feraceyi Hangi Parçalarla Kullanabilirsiniz?

 

Ferace kullanımı için zaman kısıtlaması söz konusu değil. Yılın her dönemine uygun ferace çeşitleri bulabilirsiniz. Modeller, kumaş yapısı üzerinden farklı mevsimlere uyarlanabilmekte.

Yılın farklı dönemleri için tasarlanan ferace modelleri, farklı karakter özellikleri sergiler. Yazlık feraceler genellikle elbise formuna sahiptir. Bu yüzden de, tıpkı elbiselerde olduğu gibi, başka bir giysi ile tamamlanma gibi bir durum söz konusu olmaz. Kışlık ve mevsimlik modeller ise genellikle diğer kıyafetler ile birlikte kombin oluşturur.

Ayak bileği hizasından daha yukarıda biten ferace modelleri, modern ve spor stile yakın ya da spor stilde görünümler için kullanılabilir. Bu tür modelleri pantolonla – özellikle denim pantolon- tamamlarsanız, bahsi geçen görünümü daha kolay şekilde elde edebilirsiniz.

Seçtiğiniz ferace koyu renge ve ışıltılı detaylara sahipse eşarp ya da şalda pastel tonlar, uyumlu bir görüntü ortaya çıkarmayabilir.

 

Ferace Nasıl Giyilir sorusu, kombinin en önemli unsurlarından bir diğeri olan ayakkabıları da gündeme getiriyor. Nasıl bir ferace giyeceğiniz, ne tür ayakkabılar tercih etmeniz gerektiğini belirleyecektir. Denim kumaş gibi dinamik detaylara sahip feraceleri spor stildeki ayakkabılarla tamamlayabilirsiniz. Loafer ve babetler ise hemen hemen her stile uyum sağlayabilir.

Etiketler: Ferace Nasıl Giyilir?
Mart 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR