Tesettür Elbise Nasıl Kombin Yapılır?

Tesettür Elbise Nasıl Kombin Yapılır?

Elbise Kombinlerinde Aksesuar Seçimi

 

Tek parça oldukları için elbiseler, birbirine uyumlu giysi seçimi konusunu gündeme getirmiyor, ancak aksesuar seçimi elbette, elbise kombinlerinde de karşımıza çıkmakta.

 

 

Peki, Tesettür Elbise Nasıl Kombin Yapılır? Hangi stiller, ne tür aksesuarlar gerektirir?

 

Eşarp Seçerken…

 

Tesettürün olmazsa olmazı ve kombinin en önemli aksesuarı kuşkusuz, başörtüsü.

Elbiseye hâkim renk tonu ve desen, eşarp ya da şal modelinin seçimine rehberlik edecektir. Uyumu yakalamanın tek yolu aynı renkleri kullanmak değil. Farklı olsalar da birbirini tamamlayan renkleri de bir arada kullanabilirsiniz. Bu noktada,  beyaz ve siyahın her rengi tamamlayabilecek nitelikte olduklarını aklınızda bulundurun. Elbise ya da eşarp/ şal tek renge sahip değilse, modele hâkim –en çok kullanılan- renkler üzerinden seçim yapacaksınızdır.

 

Başörtüsünün renk ve desenine karar vermede, elbisenin tarzını da göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Geometrik desenlere sahip başörtüleri spor tarzı başarıyla tamamlayabilir. Oryantalist (geleneksel) desenler ise en çok klasik stillere yakışmakta.

 

Ayakkabı Seçerken…

 

Ayakkabı renginin seçiminde öncelikle başörtüsünün rengine bakın. Başörtüsünde baskın olarak kullanılan rengi ya da onu tamamlayabilecek bir rengi ayakkabıda tercih edebilirsiniz.

Ayakkabı türüne karar verirken ise elbisenin stilini rehber edinmeniz gerekiyor. Yüksek topuklar, abiye/ klasik tarzdaki elbiseler için en uygun seçimlerden. Topuk inceldikçe, görüntüdeki şaşaa artacaktır. O yüzden, ihtişamlı abiye elbiseler için ince ve yüksek topuklu ayakkabıları tamamlayıcı olarak kullanabilirsiniz.

 

Bununla beraber, yüksek topukluları tercih etmiyorsanız, parıltılı görünümüyle abiyelere uyum sağlayabilecek rugan materyalden üretilmiş ayakkabılar ve şık babetler de, ihtişama gerek duyulan konseptlerde kullanılabilir. Loaferler, hâkim yaka gibi maskülen detay taşıyan elbiselere de uyumlanabilir.

 

Çanta Seçerken…

 

Tesettür Elbise Nasıl Kombin Yapılır sorusunu ilgilendiren bir diğer aksesuar, çanta.

Küçük el çantaları, klasik ve casual stiller için ideal alternatifler. Bunlar taş işleme gibi parlak detaylarla hareketlendirilmişse, abiye elbiselerin tamamlanmasında tereddüt edilmeden kullanılabilir.

 

Spor tarzdaki elbiseler ise, dinamik ayrıntılara sahip çantaları devreye sokuyor. Geniş hacim, çantaya spor karakter katabilen detaylardan. Pastel tonlardaki renklere sahip çantaların da –klasik detaylar içermiyorlarsa- spor stile kolayca uyarlanabileceğini söylemek mümkün. Denim kumaş gibi enerjisi yüksek materyallerden üretilmiş çantalarla da spor elbiseleri tamamlayabilirsiniz.

Etiketler: Tesettür Elbise Nasıl Kombin Yapılır?
Mart 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR