Tesettürde Moda Renkler Neler?

Tesettürde Moda Renkler Neler?

Renk Seçimini Önemseyin

 

Ayrıntı deyip geçmeyin. Bütün, ayrıntılardan meydana gelir, ayrıntılarla şekillenir. Her bir detayın nasıl bir karaktere sahip olduğu toplamda, bütünün karakterini belirleyecektir.

Söz konusu modaysa, bütün haldeki bir tasarımı meydana getiren en önemli bileşenlerden birinin renk olduğunu söylenebilir. Hangi rengin, nasıl kullanıldığı, bütün bir tasarımın hangi karaktere sahip olacağını büyük ölçüde belirler. Örneğin, tek farkın renk olduğu iki elbise modeli, bu renk farkından dolayı bambaşka konseptlere uygun görünebilir. Pastel tonlardaki bir renk ile canlı ve koyu bir rengin etkisi kesinlikle aynı olmayacaktır.

Bu baskın karakter sebebiyle renk seçimine azami ölçüde dikkat etmelisiniz. Herhangi bir parça için model değerlendirmesi yaparken renk kriteri, değerlendirme kriterleri listesinin ilk sıralarında olmalı.

Bu konuda karar vermek gerektiğinde, kombinin kullanılacağı konseptin gerektirdikleri, kişisel beğenileriniz ve modaya hâkim trendleri göz önünde bulundurabilirsiniz. Trendlere göre seçim yapmak, güncel kombinler hazırlamanıza yardımcı olacaktır.

Peki, Tesettürde Hangi Renkler Moda? Son birkaç sezondur varlık gösteren renk trendlerinden bahsedilebilir.

 

Uzun Süredir Var Olan Renk Trendleri

 

Son birkaç sezondur koleksiyonlara aynı temanın hükmettiğini görüyoruz; doğa.

Tabiat, tasarımlara en çok renk konusunda ilham veriyor. Haki, mürdüm, gül kurusu, çağla ve vişne tonları, koleksiyonların pek çoğunda karşımıza çıkıyor.

Günlük giyimde olduğu kadar, abiye stillerinde de tabiatı anımsatan renkler sıkça kullanılmakta. Sokak kombinleri doğanın huzurlu dengesiyle gündeme geliyor. Samimiyeti yüksek pastel tonlar, sokak modasında son derece popüler. Bunlar, doğa vurgusunu da başarıyla yapmakta.

Dinamizmin yüksek olduğu spor kombinlerde, tazeliğin, yeniden başlamanın sembolü, açık tonlardaki ilkbahar renkleri devreye girmekte. Klasik stiller de tabiat temasıyla besleniyor. Koyu tonlarıyla güçlü karaktere sahip bordo, mor ve saks, klasik- abiye kombinlerin vazgeçilmezlerinden.

 

Doğru Renkleri Kullanıyor Musunuz?

 

Benimsediğiniz tarza ve kombinin kullanılacağı konsepte hangi renklerin uygun olduğu, Tesettürde Hangi Renkler Moda sorusu kadar önemli.

Günlük giyimde sizi daha iyi yansıttığını düşündüğünüz için pastel tonları tercih edebilirsiniz, fakat şatafatlı bir organizasyonda giyeceğiniz abiyede bu tonlar, özellikle diğer detaylar da sadeyse, gereken ihtişamı meydana getiremeyebilir.

Trendleri kullanırken de kişisel beğenilerinizin rehberliğine başvurun. Sırf moda diye beğenmediğiniz bir renge kombinde yer vermek, kendinizi kıyafetler içinde rahat hissetmenizi engeller.

 

 

 

 

Etiketler: Tesettürde Moda Renkler Neler?
Ağustos 08, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR